Articole recente

Comentarii recente

Ce sunt cartile electronice?


In cele ce urmeaza vei gasi cateva modalitati de definire a cartilor electronice, fiecare dintre ele surprinzand o anumita caracteristica a acestora.

In primul si in primul rand, cartile electronice, (e-cartile, eCartile sau in engleza electronic books, e-books, eBooks) sunt o importanta sursa pentru informare si invatare. Ele sunt un mijloc de transmitere a informatiei catre cei interesati.

Dezvoltarea tehnologiei din zilele noastre a facut ca acest mijloc sa devina din ce in ce mai des utilizat. Ele sunt deosebit de apreciate datorita accesibilitatii lor, putand fi obtinute practic non-stop prin intermediul Internetului.

In al doilea rand, ele sunt un mijloc de afirmare. Cu cat continutul unei ecarti este mai util cititorului cu atat creste si increderea cititorului in autorul acesteia, in calitatile pe care acesta le are.

A reusi sa castigi increderea oamenilor este un lucru deosebit de important in vederea obtinerii succesului.

Pe Internet, insa, e mult mai mult decat atat, e chiar o necesitate. Fara castigarea increderii si fara dovezi ale priceperii/experientei tale nu inchei nici o tranzactie online, indiferent de proportia acesteia.

In al treilea rand, eCartile pot fi adevarate generatoare de trafic daca sunt oferite ca un bonus deosebit de atractiv vizitatorilor unui site sau abonatilor unui ziar. Nu exista persoana careia sa nu ii placa lucrurile gratuite!

Iar daca eCartea abordeaza un subiect interesant, aceasta va deveni in scurt timp asemenea unui bulgare de zapada in rostogolire permanenta.

De ce? Daca tu ai vazut un film care ti-a placut nu i-ai spus si prietenului tau despre el, daca ai fost intr-un local super, nu ai spus si altora? Iar acestia, la randul lor, nu vor proceda cum ai procedat tu? Logic, nu?

Daca eCartea gratuita face o impresie buna, crede-ma, ea se raspandeste!

In al patrulea rand, ele reprezinta un bun spatiu publicitar. Prin intermediul lor poti promova produsele tale sau ale altor persoane.

Indiferent cum folosesti acest spatiu de raclama, tine minte un lucru deosebit de important: nimeni nu downloadeaza o eCarte pentru a vedea anunturi publicitare, ci pentru informatie, pentru gasirea de solutii la anumite probleme.

Prin urmare fii foarte atent ce promovezi in eCartile tale, scopul final trebuie sa fie intotdeauna informarea cititorului.

In al cincilea rand, cartile in format electronic pot fi obiectul unor afaceri deosebit de rentabile.

OK!

Haide acum sa iti spun ce se ascunde de fapt in spatele denumirii de "carte electronica".

Sa nu crezi ca este vorba de ceva foarte sofisticat.

Nicidecum! O carte in format electronic se prezinta sub forma unui fisier (de regula cu extensia .pdf sau .exe), fisier rezultat din compilarea altor fisiere, asa zise fisiere sursa.

eCartile se aseamana foarte mult unui site, ele putand contine:

-text,
-imagini,
-sunet,
-java si java script,
-formulare,
-legaturi catre alte fisiere (pagini) din interiorul eCartii,
-precum si legaturi catre alte pagini de internet.

Astfel, in doar cateva pagini pot fi condensate o multime de informatii deosebit de utile cititorului, precum si foarte de usor de parcurs.

Cele mai des intalnite tipuri de eCarti sunt cele care pot fi citite de pe computerele unde este instalat

-AcrobatReader (daca au extensia .pdf) si respectiv
-Internet Explorer 4+ (in cazul celor cu extensia .exe)
-prin simpla lansare in executie a fisierului (.pdf sau .exe).


Exista si unele eCarti create cu softuri care au propriul program de vizualizare, cititorul netrebuind sa mai aiba instalat Acrobat Reader sau Internet Explorer 4+.

Pentru a citi aceste tipuri de eCarti, el trebuie insa sa obtina atat fisierul care reprezinta eCartea cat si programul cu care o poate vizualiza, fapt care face ca aceasta modalitate sa fie mai putin folosita.

Guest post de Carmen - editor NetProfit.ro



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).