Articole recente

Comentarii recente

Beneficiile parteneriatului (Joint Venture)


Sa imaginam o situatie unde avem doua persoane, care se ocupa cu marketing online sau afaceri pe internet. Unul dintre ei are un produs foarte bun, care se vinde foarte bine, dar nu are o lista de email cu potentiali clienti, nu are afiliati, nimic. Cealalalt e bun afacerist sa zic asa, are cateva mii de persoane inscrise pe lista lui de email sau Rss, dar problema lui este ca nu are nimic de vandut. In acest caz cea mai evidenta solutie este ca aceea persoana, care are produsul sa-i dea la celalalt, care are o gramada de contacte si sa imparteasca profitul intre ei. Acest lucru este esenta parteneriatului, dragul meu prieten.

Cum zi ce trece tot mai multi incep mici afaceri online (pentru multi si blogurile intra in aceasta categorie), iar din aceasta cauza si piata se satura tot mai mult, iar competitia devine tot mai acebra. In aceste circumstante cea mai rapida si efectiva metoda de a construi propria afacere pe net este joint venture, adica parteneriatul. Join inseamna a se uni, a se alatura, a se uni fortele cu ceilalti pentru a avea succes impreuna.

Cand intri in parteneriat, poti sa-l rogi pe acel partener proaspat sa trimita un review al produselor sau serviciilor tale catre lista lui de contact, in asa fel tu nu mai trebuie sa faci griji pentru construirea propriei liste. Tu ai deja o piata tinta usor accesibila datorita parteneriatului. Trucul este sa gasesti partenerul potrivit, al carui abonati sunt interesati de produsele sau serviciile tale. Odata ce ai rezolvat aceasta problema, nu trebuie sa-ti mai doara capul pentru trafic sau pentru afiliati, care sa-ti vanda produsul pentru tine. Toate aceste sunt rezolvate deja.

Cand te asociezi cu un jucator puternic, valoarea ta perceputa si reputatia ta va creste instantaneu prin simplul fapt ca acest jucator binecunoscut este dispus sa lucreze cu tine. De acum incolo statutul tau de “incepator” sa zicem, se va schimba in “statut de guru” peste noapte!

O alta chestie este, ca ai sansa sa construiesti o relatie de durata cu o figura importanta in piata ta de nisa, iar acest lucru inseamna mult mai mult, decat profitul, care iese din acest parteneriat. Cand ai o figura dominanta ca prieten, obtii o gramada de privilegii, pe care nici un incepator nu poate imagina.

Deci, poti sa incepi cautarea potentialului tau Partener si fa tot posibilul ca sa-l convingi pentru a intra in parteneriat cu tine.



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).