Strategie de link building ca in povesti
Cine dintre noi n-a auzit povestea lui Hansel si Gretel? Cred ca majoritatea oamenilor stie pe de rost aceasta poveste. Este vorba de doi copii pe care parintii lor planifica sa-l abandoneze in padure. Ei se pregatesc si incarca buzunarele cu pietricica alba, iar cand sunt dusi in padure, arunca cate o pietricica din buzunar ca sa-si gaseasca drumul inapoi.
Data viitoare, cand parintii lor incearca iarasi sa-l abandoneze, ei nu mai gasesc pietricele, ci pun in buzunar sfaramituri de paine. Iar cum se duc in padure, arunca sfaramiturile, numai ca animalele si pasarii mananca, iar ei se pierd. Nu mai gasesc drumul inapoi.
Ce am vrut sa subliniez cu aceasta poveste? Am vrut sa-ti arat o metoda de link building care functioneaza. Dupa unii, chiar singura metoda, care functioneaza cu adevarat.
Deci, intrebarea e ca linkurile tale, care arata inapoi spre tine (backlinks) sunt pietricele albe, care se vad de la distanta sau sunt sfaramituri gata sa fie uitate?
Fiecare link, care arata spre tine trebuie considerat ca o pietricica (sau sfaramitura), care arata drumul inapoi. Ca si in cazul celor doi copii, scopul tau este construirea unei poteci pe cat posibil de puternice. Iar ingredientii acestei poteci sunt linkurile exterioare de calitate, cat de usor sunt de gasit, cat de numerosi sunt etc.
Linkuri de calitate
Linkurile de calitate care arata spre tine sunt linkurile aflate in continutul sit-urilor sau blogurilor populare. Aceste linkuri sunt pietricele mari si stralucitoare, care nu numai ca-ti trimit o gramada de vizitatori, dar spun si motoarelor de cautare, ca sit-ul sau blogul tau este o resursa de calitate.
Deci, cea mai buna strategie de link building este asezarea linkurilor tale in continutul sit-urilor sau blogurilor mai mari ca al tau. Acest lucru poti obtine fie scriind posturi de oaspete (guest post), fie prin mentionarea continutului tau. Acestia sunt cele mai bune pietricele pe care o poti arunca pe poteca si sunt si permanente. Linkurile tale vor exista, pana cand si continutul respectiv.
O alta metoda de a primi linkuri inapoi (backlinks) ar fi postarea comentariilor pe bloguri populare. Aici ar trebui sa iei in considerare doua lucruri, si anume:
1. Daca postezi, macar sa fii intre primii, pentru ca de obicei blogurile populare au mai multe zeci de comentarii, iar nu-i sigur ca cineva va citi si al 33-lea comentariu. Deci, e clar. Primul comentariu va primi mai multe vizite, decat al 33-lea.
2. Ai grija sa te uiti ca tag-ul "No Follow" sa fie dezactivat pe blogul pe care urmeaza sa postezi, mai ales daca postezi direct pentru backlinks.
Combinatia linkurilor externe aduce rezultate mai bune
Pe cand esti in aceasta aventura numita construire de linkuri, nu trebuie sa uiti ca majoritatea vizitatorilor vin spre sit-ul sau blogul tau, urmand pietricelele sau sfaramiturile aruncate de tine undeva, candva prin forma de comentarii, track-bak si alte linkuri mici. Si e bine pana cand aceste linkuri sunt numeroase. Cu cat lasi mai multe comentarii de calitate, cu cat scrii mai multe posturi in forumuri, cu cat apari in mai multe blogroll-uri, cu atat va creste reteaua ta de pietricele, car vor arata drumul spre tine.
Cum am spus mai sus, poteca aceea, care conduce vizitatorii spre tine, trebuie sa contina o numeroasa si variata de linkuri. Iata cativa pasi spre construirea acestei poteci:
* Sa scrii continut, care genereaza in mod natural interes si backlinks.
* Sa scrii guest post.
* Sa lasi comentarii de calitate pe bloguri populare si sa fii intre primii, care scriu.
* Participa in forumuri
* Incearca sa faci rost de linkuri externe in fiecare zi.
* Niciodata sa nu pui link catre sit-uri sau bloguri, pe care tu nu ai petrece timpul.
Deci, cum ti se par aceste idei? Eu cand am citit pentru prima oara, stiam ca trebuie sa dau mai departe, deoarece aceste informatii sunt asa de pretioase, incat merita sa fie raspandit si multi sa profite de pe urma acestora. Pe mine ma ajuta enorm aceasta strategie si sper sa te ajute si pe tine.