Articole recente

Comentarii recente

Cateva sfaturi bune de SEO


Internetul este o piata foarte competitiva. Companiile se intrec pentru atragerea atentiei milioanelor de utilizatori internet, iar o parte importanta al acestei batalii al marketingului online se desfasoara in motoarele de cautare.

Motoarele de cautare sunt acele locuri, unde se aduna milioane de oameni pentru a cauta informatii. Dupa cum stiti, cele mai proeminente motoare de cautare sunt Google si Yahoo. Traficul pe care acesti doi uriasi primesc intr-o ora e fenomenal.

Din aceasta cauza proprietarii de situri se intrec pentru o asezare cat mai buna in paginile de rezultate al cautarilor, iar pentru asta au inventat o unealta, care se numeste optimizarea pentru motoare de cautare (SEO - search engine optimization).

Optimizarea pentru motoare este metoda sau procesul de imbunatatire a listarii unui sit pe paginile de cautare a motoarelor. Practicile de optimizare legitime se concentreaza pe imbunatatirea listarii unei pagini in motoarele de cautare prin imbunatatirea continutului, usurinta utilizabilitatii si prin alte metode, ca marketingul viral.

Toate motoarele de cautare folosesc niste algoritmi complexe pentru listarea paginilor si pentru a tine departe pe accea, care folosesc metode ilegale si abuzive de optimizare. Oricum, acesti "black hat SEO" o sa fie prin imprejurimi, deci este de asteptat, ca gigantii motoarelor de cautare ca Google sau Yahoo sa continue sa faca algoritmi si mai complexe pentru a selecta gunoiul.

Motoarele afiseaza diferite feluri de listari pe o pagina de rezultate. Cele mai des intalnite sunt pay-per-click, anunturi, includeri platite si in final listarile organice, naturale. Din toate felurile de listari, optimizarea pentru motoarele de cautare se concentreaza pe listarile organice cu o varietate de cuvinte cheie. Acest lucru poate sa imbunatateasca calitatea si cantitatea vizitatorilor pe un anumit sit web.

Cautarile organice sunt acele cautari facute de utilizatorii internetului, care n-au nici o legatura cu vreo solicitare, ci sunt pur si simplu naturale. Dintr-un studiu facut de Jupiter Media, reiese ca 5 din 6 achizitii facute online, cumparatorii au venit prin cautarile organice vizavi de anunturile online platite.

Acest lucru a facut ca proprietarii sit-urilor sa aiba asteptari mari de la SEO, mai ales ca este o metoda gratuita si sigura de crestere a sit-urilor si in acelasi timp al veniturilor acestora.

Iata cateva sfaturi de imbunatatire al continutului pentru a avea reyultate mult mai bune in cautarile organice:

1. Expertiza. Creaza sit-uri sau bloguri cu subiecte in care esti familiar si te crezi cat de cat expert. Oamenii pot mirosi amatorii de la un kilometru.

2. Planificare. Un proiect bun poate imbunatati utilizabilitatea sit-ului.

3. Cercetare. Uita-te de mai aproape la competitie si obsearva ce au ei in materie de SEO. Uita-te ce functioneaza si ce nu. Daca este posibil incearca sa comunici cu utilizatorii in forumuri despre ce imbunatatiri s-ar putea sau ar trebui aduse in viitor.

4. Hotareste-te in legatura cu cuvintele cheie. Fa o decizie in ceea ce priveste cele mai importante cuvinte pe care vrei sa-l folosesti. Include aceste cuvinte in tag-urile meta, in titlurile paginii si in numele fisierelor.

5. Motorul de cautare e prietenul tau. Imprieteneste-te cu motorul de cautare si sa nu creezi probleme. Fiind prietenos cu el il faci munca lui mai usoara de a servi sit-ul tau pentru audienta ta tinta.

6. Concentrare. Concentreaza-te pe subiectul existent si pe nimic altceva. Regula este un singur subiect pe pagina.

7. Inscrie-te in directoare. Directoarele sunt depozite de cunostiinta facute de mana omului pe cand motoarele de cautare sunt niste baze de date uriase colectate de roboti. Relevanta paginii tale, cand te alaturi la un director corect, poate sa urce pana la tavan.

8. Incepe o campanie de linking. Aceasta este cea mai eficienta metoda de SEO. Aceasta este o metoda, pe care nu poti lasa afara. Roaga-l pe aliatii tai, partenerii tai si prietenii tai sa afiseze linkul tau pe paginile lor. Acest link cu o scurta descriere poate genera trafic de pe alte situri si iti poate creste expunerea ta. Google, de obicei listeaza imortanta sit-urilor comparatcu numarul linkurilor externe.

9. Repetitia este cheia victoriei. Repeta sfaturile de mai sus, suportand si imbunatatind ceea ce functioneaza si eliminand cat poti de repede pe aceea care nu, pana cand ai atins rezultatele dorite.

In lumea optimizarii pentru motoarele de cautare continutul conteaza enorm. Daca un sit sau blog are continut amator, sau si mai rau, continut falsificat, adica copiat, putini vizitatori o sa-l viziteze. Ba chiar o sa imprastie vestile proaste mai repede decat vestile bune, deci se poate astepta, ca un sit din asta sa fie ignorat si uitat in decursul unei saptamani.



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).