Cum poti sa ajungi de la un haos de idei la o eCarte
Stiu ca pentru multi dintre noi a scrie o carte pare un vis greu de realizat.
Poate si tu ti-ai imaginat cum ar fi sa scrii propria carte fie pentru a castiga bani, fie pentru renume dar inca nu ai certitudinea ca vei reusi acest lucru vreodata.
Ei bine, raspunde-mi la o intrebare: ce ai de pierdut daca incerci?
Vezi, eu cred ca merita sa-ti sacrifici putin timp pentru a incerca acest lucru, cu atat mai mult cu cat investitia initiala se poate reduce chiar la 0 lei.
Si, pentru ca ti-am promis ca voi fi ajutorul tau din umbra, haide sa vorbim astazi putin despre cea mai dificila parte a realizarii unei carti si anume: alegerea subiectului. Hai sa vedem cum poate fi trecut acest zid de care s-au izbit multi dintre prietenii nostri.
Pentru aceasta ti-am pregatit o lista de intrebari simple care sa te ghideze in gasirea directiei corecte:
1. Ce iti place sa faci de obicei?
2. La ce esti talentat?
3. La ce probleme poti sa oferi solutii?
4. Care-ti sunt punctele forte?
5. Care iti sunt pasiunile?
6. Despre ce iti place sa vorbesti?
7. Despre ce iti place sa citesti?
8. Cum iti petreci timpul liber?
9. Cum te distrezi?
10. Care este activitatea ta zilnica?
11. Ce emisiuni urmaresti de obicei?
12. Ce filme iti plac?
13. Ce stii sa faci cel mai bine?
14. Ce ai putea sa ii inveti pe altii?
Pentru a gasi raspunsurile corecte cauta in experienta ta profesionala, de parinte, de prieten, de sot(ie), de sef sau de angajat, de consumator, etc. acele lucruri care te pasioneaza, cu care esti familiar.
Intreaba-ti prietenii si cunostintele ce ar dori sa afle, ce ii intereseaza mai mult. Cauta pe net pentru a afla ce nu stiu altii si tu deja stii.
Incep sa-ti vina ideile?
Nici nu ma mir. Tu esti unic in felul tau si stii lucruri pe care altii nu le stiu. E momentul sa ii inveti.
Nu tine ceea ce stii doar pentru tine, spune-le si altora contra unui pret.
Dar sa nu deviem. Nu uita ca mintea ta este mai buna decat orice computer. Daca te concentrezi si o directionezi corect, ea este o adevarata mina de aur, altfel iti poate da numai dureri de cap.
De aceea, scrie orice idee, chiar daca pe moment iti pare prosteasca sau inutila. Lasa frau liber creativitatii.
Cand vei termina, vei fi uimit de cate ai invatat in viata si cate lucruri ai de oferit.
Ai o lista consistenta?
Atunci e momentul sa te decizi asupra subiectului castigator. Nu te grabi. Trebuie sa fii sigur ca faci alegerea corecta.
Cele mai importante criterii de selectare trebuie sa fie: pasiunea ta pentru acel subiect si interesul altora pentru acesta. De asemenea, asigura-te ca ai suficiente informatii: studiaza, afla ultimele noutati, dezvoltari, tehnici, statistici referitoare la subiectul ales; vezi ce au scris altii despre el pentru a-ti forma o imagine cat mai completa.
Daca inca mai ai indoieli despre posibilitatea de a-ti scrie propria carte, nu te descuraja. Porneste intr-o calatorie pe internet, autostrada informatiei, si afla cat mai multe lucruri despre un subiect care te pasioneaza apoi asterne-le intr-o carte.
Ai vazut?! Cu tehnologia din ziua de azi totul poate fi asa de simplu!
De la haos de idei la eBook
Multi dintre prietenii nostri m-au intrebat:
"De ce sa ma mai obosesc si sa scriu o carte in format electronic daca si altii pot afla informatii gratuite despre subiectele care ii intereseaza navigand pe internet?"
Raspunsul e simplu: pentru ca nu toata lumea are timpul si rabdarea necesara pentru a gasi pe net informatii despre un anumit subiect.
Desi gasesti o "imensitate" de informatii pe net, totusi poti sa ai surpriza de a nu gasi la timp ceea ce iti trebuie sau nimic din ceea ce gasesti nu iti este de un real folos.
De ce? Fie informatia nu mai e de actualitate, fie e atat de multa si de diluata incat vei avea nevoie de mult timp pentru a afla esentialul.
Astfel, dupa ore petrecute pe net, te poti trezi doar cu un haos de idei (la fel cum eu deja am patit-o).
Poate si tu ai avut astfel de experimente.
Acum te intreb eu:
"Daca tu ai avea nevoie urgent de o informatie ai fi dispus sa cumperi o eCarte care iti rezolva aceasta problema imediat?"
Daca stai sa te gandesti, poate te-ar costa mult mai mult daca ai naviga pe net decat daca ai cumpara acea eCarte.
In concluzie, daca ai anumite cunostinte, ai timp si rabdare sa "scormonesti" internetul si sa inveti cat mai multe despre subiectul ales, atunci nu mai sta pe ganduri. E timpul sa incepi sa lucrezi la eCartea ta.
Tine minte insa un lucru: fa-ti un plan si lucreaza ordonat pentru a nu-ti risipi timpul!
Guest post de Carmen - editor NetProfit.ro