Articole recente

Comentarii recente

Cum pot castiga cu eCartile?


Esti curios care este secretul succesului pe net de care se bucura in ziua de astazi cartile in format electronic? Vrei sa afli de ce oamenii platesc pentru aceasta sursa de informare cand, la fel de bine, pot gasi gratuit informatia dorita navigand pe internet?

E absolut normal! Si eu mi-am pus aceleasi intrebari. Dar, dupa ce am downloadat si am citit cateva zeci de carti in format electronic, am reusit sa gasesc raspunsurile.

Concluzia mea a fost ca eCartile sunt produse care satisfac anumite nevoi, rezolva anumite probleme fiind in acelasi timp foarte usor de procurat.

In ziua de astazi timpul oamenilor este pretios. Acestia prefera sa plateasca un pret pentru obtinerea informatiei, reusind in acest fel sa-si utlilizeze la maximum timpul de care dispun.

Sigur i-ar costa mult mai mult daca ar naviga pe interenet pentru a gasi informatii cat mai complete si actuale despre un anumit subiect. Sa nu uitam ca informatia este o necesitate pentru fiecare dintre noi. Ea inseamna putere, inseamna castig.

Pe de alta parte, cartile electronice sunt usor de realizat si usor de livrat. Cu o investitie foarte mica, orice persoana care are o anumita experienta, are anumite cunostinte ce ar putea fi de folos altora, sau e dispusa sa se documenteze, poate realiza si vinde cu succes eCarti.

Acestea fiind zise, haide sa vedem cateva modalitati concrete de a obtine venituri cu eCartile.



Venituri realizate din vanzarea eCartilor

O prima varianta este cea traditionala si anume comercializarea eCartilor. Astfel poti:

* sa vinzi eCarti realizate de tine, situatie in care profitul este diferenta dintre veniturile obtinute si cheltuielile legate de realizarea, distribuirea, promovarea si incasarea pretului eCartilor. In acest caz, tu te ocupi de toate etapele, incepand de la gasirea unui subiect pentru eCartea ta, pana la distribuirea ei catre cititor;
* sa vinzi eCarti ale altor autori contra unui comision, in urma inscrierii in programele afiliate puse la dispozitie de acestia. Avantajele acestei modalitati sunt date de faptul ca singura ta preocupare ramane promovarea eCartilor, autorii lor avand grija de restul etapelor;
* sa vinzi eCarti ale altor autori, eCarti pentru care ai cumparat dreptul de revanzare. In acest caz platesti o suma mai mare pentru achizitionarea eCartii, dar toate veniturile obtinute din vanzarea acesteia iti revin tie. In aceasta varianta esti scutit de etapa realizarii eCartii, in rest trebuie sa te ocupi de toate celelalte etape prin care aceasta ajunge la cititor.



Venituri realizate prin punerea la dispozitie a unui spatiu de reclama in interiorul eCartii

Cu alte cuvinte, tu realizezi o eCarte despre un anumit subiect si apoi oferi spatiu publicitar in aceasta tuturor celor care promoveaza servicii sau produse legate de subiectul eCartii tale.

Pentru a avea succes cu aceasta varianta, e foarte important ca anunturile publicitare pe care le incluzi in eCartea ta "sa fie la subiect", sa se integreze in continut si sa ofere beneficii cititorilor. Intotdeauna gandeste-te prima data la interesul cititorilor si apoi la castigul tau!!

Aceasta modalitate nu aduce venituri imediate. E necesar un anumit timp pentru a dovedi ca eCartile tale sunt apreciate de cititori si abia atunci se vor gasi persoane interesate sa-si promoveze serviciile sau produsele in eCartile realizate de tine.



Venituri obtinute ca urmare a oferirii unor eCarti gratuite

In acest caz nu vei obtine nici un ban in schimbul eCartii tale, doar o oferi gratuit, nu? Atunci intrebarea este de unde castigul?

In ceea ce urmeaza iti voi enumera doar cateva beneficii pe care ti le aduce aceasta varianta, beneficii care, pe termen lung te vor ajuta sa castigi mai mult:

- mai multi cititori: eCartea, fiind gratuita este downloadata de un numar mai mare de oameni, bineinteles daca atrage atentia;

- renume: potin sa te faci cunoscut si sa castigi increderea cititorilor, in acest fel ei vor cumpara mai repede de la tine decat de la alte persoane;

- o lista de persoane interesate de oferta ta: poti oferi eCartea gratuit tuturor celor care opteaza pentru a mai fi contactati de catre tine in viitor, lasandu-ti numele lor si adresa de email - o astfel de lista este o adevarata mina de aur;

- cresterea vanzarilor: prin oferirea eCartii ca un bonus la cumpararea unui alt produs pe care il promovezi;

- cresterea traficului catre pagina ta de internet prin promovarea unei eCarti gratuite care sa aiba o legatura catre aceasta pagina, precum si motivele pentru care cititorii ar trebui sa acceseze aceasta legatura - sa nu uitam, un lucru gratuit se promoveaza mult mai usor decat ceva care costa.

Si acum, ca am ajuns la finalul prezentarii cartilor in format electronic, indraznesc sa iti dau un mic sfat:

Pentru a castiga cu adevarat pe net trebuie sa ai mai multe surse de venit.

Atentie insa cum alegi aceste surse de venit, ca de gasit, le gasesti peste tot pe net. Intotdeauna alege-le pe acelea care tintesc catre aceeasi categorie de clienti si au o aceeasi tematica.

Guest post de Carmen - editor NetProfit.ro



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).