Articole recente

Comentarii recente

Cum sa realizezi ecarti in format exe si pdf


Cum se realizeaza o ecarte in format exe?

Nu te speria, nu e atat de complicat pe cat suna acum! E vorba de obtinerea unui fisier executabil (cu extensia exe) care poate fi deschis cu doar un click de mouse.

Cu alte cuvinte, intreaga ta eCarte (text, imagini, sunete etc) poate fi citita prin simpla lansare in executie a fisierului executabil.

Care sunt avantajele formatului exe? Astfel de eCarti:

*pot avea un design frumos;
*sunt usor de parcurs;
*sunt usor de distribuit (nu sunt altceva decat simple fisiere exe).
Dar nu trebuie neglijate micile lor dezavantaje!

Acest format nu se recomanda in cazul eCartilor de mari dimensiuni. De asemenea listarea eCartilor in format exe poate fi mai greoaie iar pentru a le putea citi e necesar sa existe instalat pe computer Windows 95, 98, 2000 sau ME si Internet Explorer 4+.

Inainte de a vedea pasii care trebuie urmati in vederea obtinerii fisierului exe iti atrag atentia ca vei avea nevoie de cateva cunostinte de baza HTM. De ce?

Deoarece, pentru a obtine o ecarte in format exe, e necesar sa realizezi pentru fiecare pagina a acesteia un fisier htm. Din acest motiv nu se recomanda folosirea acestui format in cazul ecartilor de dimensiuni mari.

Atentie! O pagina de ecarte nu inseamna neaparat o pagina de dimensiuni standard (A4, B5 etc). Ea poate fi mai scurta sau mai lunga, in functie de lungimea informatiei pe care doresti sa o incluzi in pagina.

Ok. Am terminat cu generalitatile. Sa vedem acum pasii concreti!

I. Obtinerea fisierelor sursa

1.Creeaza un director in care vei include toate fisierele sursa (fisiere htm, fisiere grafice, fisiere audio, fisiere video)

2.Deschide editorul HTM preferat

3.Realizeaza fisierul index.htm. Acesta reprezinta prima pagina a eCartii. In general acest fisier contine:
*coperta eCartii
*titlul si numele autorului
*legatura catre pagina cu cuprinsul eCartii
*legatura catre prima pagina a eCartii (in cazul in care aceasta nu este cuprinsul) etc.

4.Realizeaza un fisier model.htm, fisier care sa includa elementele comune tuturor paginilor eCartii:
*fundal
*font (tip, marime de baza, culoare)
*logo
*adresa ta de email
*datele referitoare la dreptul de autor etc.

5.Deschide fisierul model.htm

6.Salveaza-l folosind optiune Save as din meniul File sub numele de pagina1.htm. In acest fel fisierul model.htm va ramane nemodificat si se va creea un nou fisier cu numele dat pe care il vei putea modifica.

7.Scrie continutul paginii si salveaza fisierul nou creat

8.Repeta pasii 5-7 pentru fiecare pagina a eCartii in parte. Nu uita insa ca la punctul 6 sa salvezi fisierul model.htm de fiecare data sub un alt nume (de exemplu: pag1.htm, pag2.htm, pag3.htm)

9.Dupa ce termini cu toate paginile eCartii nu iti mai ramane decat sa faci legaturile intre ele. E foarte important ca eCartea sa fie cat mai usor de parcurs iar cititorul sa stie in fiecare moment unde se afla si cum poate ajunge la informatia dorita.

10.Verifica legaturile si continutul eCartii

11.Sterge fisierul model.htm. In acest fel, in directorul pe care l-ai creat raman doar fisierele sursa ale eCartii, fisiere care vor fi compilate in fisierul final exe cu ajutorul softului de compilare.

II. Compilarea fisierelor sursa in fisierul final exe

Downloadeaza SBookBuilder - soft de compilare gratuit. Pentru a-l putea utiliza va trebui mai intai sa il dezarhivezi si apoi sa lansezi in executie fisierul SbookBuilder10.exe.

Compilarea cu ajutorul acestui soft este extrem de usoara. Nu trebuie decat sa dai click pe cele 7 butoane si eCartea ta va fi gata!

Butonul 1 - Seleteaza directorul in care ai salvat fisierele sursa (obligatoriu)

Butonul 2 - Selecteaza pagina de start a eCartii - pagina index.htm creata la punctul 3 (obligatoriu)

Butonul 3 - Introdu titlul eCartii (optional)

Butonul 4 - Introdu parola daca doresti sa restrictionezi accesul la paginile eCartii (optional)

Butonul 5 - Selecteaza icon-ul eCartii (optional)

6 - Bifeaza daca permiti ca paginile eCartii tale sa poata fi tiparite sau debifeaza in cazul in care tiparirea este interzisa

7 - Bifeaza daca doresti sa apara bara de sus sau debifeaza in caz contrar

Butonul 7 - Creeaza eCartea in directorul ales in Save in ca fisier exe cu numele specificat in File Name

Cum se realizeaza o ecarte in format pdf

Stiu ca eCartile in acest format stau mai rau la partea de estetica si sunt mai greu de parcurs decat cele in format exe... Totusi, publicarea eCartilor in format pdf este deosebit de utila in cazul in care acestea au dimensiuni mai mari. De asemenea, eCartile pdf sunt mai prietenoase la tiparire.

Pentru a putea fi citite eCartile in format pdf e necesar sa fie instalat pe computer softul gratuit Acrobat Reader.

Si acum haide sa pornim la treaba.

Si in acest caz e necesara mai intai obtinerea fisierului/fisierelor htm. Avantajul este ca eCartea in format pdf este asemanatoare unui document obtinut cu un editor de texte.

De aceea, cea mai simpla modalitate de a obtine fisierul sursa htm necesar eCartii in format pdf presupune parcurgerea celor doi pasi:

1.realizarea unui document/unor documente cu ajutorul editorului preferat de texte
2.salvarea acestuia/acestora la final cu optiunea Save As din meniul File ca si fisier/fisiere htm

Dupa obtinerea fisierului/fisierelor htm nu iti mai ramane decat sa downloadezi softul gratuit eWriter Pro cu ajutorul caruia vei putea realiza eCartea in format pdf.

Atat.

Acum te invit sa iti citesti eCartea ta!

Guest post de Carmen - editor NetProfit.ro



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email
Citeste mai mult......

Aproape totul despre Feed-urile RSS

De demult vroiam sa scriu despre acest subiect, dar nu stiu din ce motive, n-am scris. Dar au facut altii in locul meu si ma bucur pentru asta. Asa ca n-a ramas altceva de facut decat sa adun aceste resurse si sa-l public ca si un pachet de informatii despre RSS.

De ce avem nevoie de aceste informatii legate de RSS?

In primul rand pentru ca nu toata lumea stie despre ce e vorba, cum se mananca si cu ce l-ar ajuta. Imi amintesc si eu de acele vremuri, cand habar n-aveam cum sa-l citesc acele feed-uri. Am auzit de beneficiile aduse de acestea, dar nu stiam cum sa-l folosesc. Am dat click de mai multe ori pe linkurile RSS, dar au aparut numai acele coduri, asa ca m-am enervat si am lasat-o balta o vreme. Si cred ca nu sunt singurul, care a patit asa.

In al doilea rand pentru ca am citit undeva, ca daca vrei sa-ti creasca numarul abonatilor RSS, trebuie sa furnizezi informatii legate de acesta. Cum sa se aboneze cineva, daca habar n-are despre ce e vorba, nu?

Asa ca am adunat o gramada de informatii legate de subiect:

Hai sa incepem cu un ghid despre RSS (dupa autor este un ghid scurt, dar dupa mine este un ghid aproape complet) pe care o gasesti pe blogul decetutorial.net. Aici gasesti informatii de baza despre ce e defapt RSS, despre livrarea de continut, despre cum recunosti acele sit-uri care exporta feed-uri, despre cum poti citi feed-urile, adica despre tot de ce ai nevoie ca sa te inscrii si la feed-ul MarketingPeNet.com.

Iata un alt articol de pe sit-ul Deutsche Welle, care zice ca stie totul despre RSS.

Am gasit un articol si pentru programatori sau proprietari ai unor situri. In acest articol gasesti niste informatii interesante din punct de vedere tehnic. Oricum, merita citit.

Sper ca te am ajutat cu aceste informatii si ca acuma te inscrii mai usor la feed.



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email
Citeste mai mult......

Soft cadou de editare emailuri HTML

Acest soft nou va genera emailuri HTML atragatoare instant!

Uita-te la cateva beneficii aduse de softul Magic Email:

Iti salveaza timpul si energia - Nu trebuie sa petreci toata ziua de lucru cu crearea mesajelor de email- lasa ca acest soft sa faca treaba in locul tau.

15 Sabloane HTML usor de folosit - Softul va genera 15 sabloane de email specifice nevoilor tale.

Componente de personalizare - In soft poti introduce detalii personalizate pentru nume (numele recipientului, numele tau, mesajul tau, adresa url al sit-ului tau si multe alte lucruri.

O poti descarca gratuit de aici! Citeste mai mult......

ProBlogger - Un ebook despre secretele bloggingului profesional

In urma cu doua zile, cand citeam feedurile, mi-a sarit in ochi un titlu care zicea - Cartea ProBlogger- Capitol disponibil gratuit. Imediat mi-a trezit interesul, asa ca am vizitat sit-ul sa vad despre ce e vorba.

Sunt un cititor fidel al blogului Problogger.net, deoarece am ce invata de la ei. In aceasta carte, Darren Rowse (proprietarul problogger.net) vorbeste despre cum un om simplu poate deveni unul dintre cei mai buni din lume si imi place sa invat de la oameni ca el.

O recenzie a cartii zice ca nu sunt prea multe bariere cand e vorba sa incepi un blog, dar fara un ghid expert poate deveni frustrant, mai ales cand succesul asteptat nu apare. Scris de creatorul resursei de informatii nr.1 mondial despre cum sa castigi bani cu blogul, ProBlogger conduce cititorul de la stadiul de incepator absolut, pana la obtinerea unui venit decent prin blogging.

Spre deosebire de alte carti care sunt pline de teorie, ProBlogger furnizeaza niste informatii bazate pe experienta proprie a autorului despre ce functioneaza in practica, chestie interesanta si prin faptul ca aceste sfaturi sunt testate si incercate.

Daca ti-am trezit si tie interesul, nu ezita sa-l vizitezi sit-ul ProBloggerBook si sa-l descarci cartea, Eu am facut-o si nu mi-a parut rau. Nu trebuie decat sa te inscrii pe lista lor de email si imediat primesti linkul de descarcare. Citeste mai mult......

Articolul meu in Business Standard

Iata ca am ajuns si aici. Articolul meu de pe blog cu titlul "Si cum o sa promovezi afacerea ta online?" a fost citat ieri in ziarul de afaceri Business Standard. N-as fi crezut , dar s-a intamplat si ma bucur foarte mult.

Mi-a dat incredere in mine insumi. Ca articolele pe care-l scriu chiar au valoare si pentru altii, nu numai pentru mine, iar cateodata e bine sa stii asta, pentru a putea continua. Sincer sa fiu, m-am gandit deja ce sa fac cu blogul, sa-l las sau sa merg mai departe cu ea, dar faptul ca au publicat articolul meu, m-a intarit si cred ca o sa continu. Poate ca n-o sa postez asa de des (din cauza programului), dar o sa scriu. Asa ca, sa nu ma parasiti!

Si daca tot vizitati sit-ul standard.ro, sa nu uitati sa incercati ziarul Business Standard. Puteti sa va abonati pe o luna gratuit. Linkul de abonare o gasiti la sfarsitul fiecarei articol. Citeste mai mult......

Cum sa scrii continutul eCartii?

In acest articol vreau sa iti dau cateva idei care sa te ajute sa realizezi o eCarte care sa atraga atentia cititorilor si apoi sa ii faca sa o parcurga din scoarta in scoarta.

Fiindca stiu ca nu ai foarte mult timp la dispozitie, voi incerca sa scriu cat mai la obiect.

Cum sa te documentezi?

Daca te-ai decis in privinta subiectului haide sa vedem cum te poti documenta folosind Internetul.

Inainte insa va trebui sa faci un brainstorming pentru a gasi cat mai multe cuvinte relevante pentru subiectul pe care doresti sa il abordezi, cuvinte care iti vor fi utile la cautarea informatiilor.

De asemenea, si scrierea unui cuprins orientativ a ecartii tale te poate ghida foarte mult in documentare.

Ti-ai facut lista si cuprisul?

Inainte de a porni la drum vreau sa te atentionez asupra unui aspect: desi pe Internet gasesti numeroase informatii, te sfatuiesc sa te inarmezi cu multa rabdare si perseverenta.

A cauta pe Internet nu e chiar un lucru usor de facut.

Vei fi mereu supus tentatiei de a accesa diverse legaturi care nu au nimic de a face cu ceea ce tu cauti!

In plus, daca nu ai ales cu atentie lista cuvintelor relevante vei ajunge in situatia de a nu putea folosi nimic din ceea ce ti-a rezultat in urma cautarilor.

De asemnea nu ar fi rau sa iti adaugi site-urile gasite intr-un director distinct al site-urilor tale favorite. In acest fel vei fi sigur ca vei sti cum sa dai de ele in cazul in care va mai fi nevoie.

Pentru mai multe informatii despre documentarea online te invit sa citesti urmatoarele articole:

Cautarea de informatii pe web | Ajutor pentru cautarea cu Google |Cautare avansata in internet |Cautarea informatiilor pe Internet | Utilitare de cautare | Cum sa cauti pe internet? |

Scrierea cartii electronice

1. Titlul eCartii este cel care are rolul de a capta atentia cititorului. Nu uita insa ca nu ai la dispozitie decat cateva secunde pentru a convinge. De aceea:
* adreseaza-te unei categorii bine definite de cititori si nu la toata lumea;
* utilizeaza cuvinte care atrag atentia cititorului, care ii starnesc interesul si curiozitatea, care il entuziasmeaza;
* ofera un beneficiu, o solutie la o problema;
* raspunde la intrebarea de ce ar trebui citita aceasta eCarte;
* gaseste o formulare care sa se imprime in subconstientul cititorului.

Titlul eCartii tale trebuie sa il pregateasca pe cititor pentru ce va gasi in continutul ei. Cineva spunea ca un titlu este un rezumat in doar cateva cuvinte a intregii carti .

O modalitate eficienta de a gasi un titlu bun este aceea de a analiza alte titluri pentru a nota ce iti place la ele si ce nu (nu copia concurenta, fii creativ).

2. Dupa ce ai ales titlul, va trebui sa diseci putin subiectul ales pentru a putea sa fragmentezi continutul eCartii in parti mai mici/capitole.

3. Urmatorul pas il constituie gasirea subtitlurilor (titlurile capitolelor) sau altfel spus, scrierea cuprinsului.

4. Acum ai scheletul, baza de pornire. Nu iti mai ramane decat sa scrii textul pentru fiecare particica in parte. Pentru a obtine rezultate cat mai bune:
* gandeste-te la tipul de cititor caruia vrei sa i te adresezi (varsta, mod de viata, interese etc) pentru a putea sa ii oferi informatia de care are nevoie;
* scrie ca si cum ai compune o scrisoare celui mai bun prieten al tau, in acest fel cititorul va avea impresia ca i te adresezi direct lui si nu unei multimi de cititori din care e si el o mica farama;
* foloseste un ton prietenos, creeaza o legatura intre tine si cititor;
* foloseste un limbaj comun, nu folosi cuvinte lungi sau mai putin utilizate (cu exceptia ecartilor de specialitate);
* foloseste cuvinte care indeamna la actiune. Cuvintele trebuie sa trezeasca dorinta cititorului, sa-l motiveze si sa-l stimuleze sa citeasca mai departe, sa-l faca partas la actiune;
* alege intotdeauna calitatea si nu cantitatea.

Atunci cand scrii textul nu iti fa probleme de gramatica, de aspect, de logica si de coerenta. Scrie ceea ce iti vine pe moment.

5. Dupa ce ai terminat de scris intreg continutul eCartii, va trebui sa il verifici cu atentie pentru a vedea daca e complet, daca e cursiv si usor de parcurs, daca e scris corect.

Adesea vei fi nevoit sa stergi daca vrei ca ceea ce ai scris sa merite a fi citit si a doua oara (Horatiu). Iti va fi greu sa te decizi ce trebuie sa ramana si ce trebuie corectat, dar e o etapa absolut necesara daca vrei sa ai succes. "In general, ceea ce nu e scris cu efort nu e nici citit cu placere" (Samuel Johnson).

Tine intotdeauna minte ca trebuie sa gasesti lungimea optima in asa fel incat cititorul sa afle tot ce e de aflat despre subiectul tratat fara a ajunge sa se plictiseasca.

Lasa textul sa "se odihneasaca" o zi, doua, inainte de a-l parcurge iar. Vei fi uimit cat de diferit il vei vedea la o noua recitire.

De asemenea, e indicat sa rogi un prieten sa te ajute. E imposibil ca tu sa iti descoperi singur toate greselile.

6. Dupa ce ai verificat cu atentie continutul va trebui sa ii dai un aspect profesional.
* Foloseste paragrafe scurte si spatii albe intre acestea.
* Fii foarte atent la utilizarea fonturilor, e recomandat sa folosesti fonturi ca Arial sau Verdana de culoare neagra si pe un fond alb (cititul pe computer e mai obositor).
* eCartea ta nu trebuie sa arate neprofesional, monoton, dar nici nu trebuie sa oboseasca ochii cititorilor.
* Foloseste linii despartitoare pentru a delimita sectiunile.
* Boldeaza sau subliniaza toate lucrurile esentiale, cartea in format electronic se citeste mai greu si oamenii au tendinta de a citi pe sarite.

Sper ca am reusit sa iti fiu de folos impartasindu-ti aceste idei.

Guest post de Carmen - editor NetProfit.ro



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email
Citeste mai mult......

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).