Articole recente

Comentarii recente

Cum sa atingi audienta tinta?


Un factor important in succesul marketingului online este cunoasterea audientei tale tinta si cum sa-l atingi. Pentru a determina ce fel de clienti incerci sa-l atingi, trebuie sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

· Ce varsta are grupul tinta la care vrei sa vinzi?
· Vrei sa vinzi unui grup etnic sau unui gen anume?
· Majoritatea clientilor sunt casatoriti sau sunt inca singuri?
· Ce conexiune folosesc la internet?
· O sa tintesti acei clienti, care au copii?
· La ce nivel de educatie sunt clientii tai tinta?
· Unde traiesc aceste persoane?
· Au un hobby sau ocupatie favorita?

Cu cat stii mai multe despre clientii tai tinta, cu atat va fi mai usor sa vii cu un plan de marketing corespunzator. Si in acelasi timp va fi mai usor sa proiectezi si design-ul sit-ului, in asa fel incat sa indeplineasca asteptarile fiecaruia. Avantajul cel mai mare al marketingului online este ca iti permite sa fii foarte precis si tintit in legatura cu potentialii tai clienti.

Tintind diferite tipuri de consumatori

Marketing-ul pe internet este la fel ca orice fel de marketing in anumite sensuri. Exista anumite produse, anumite culori, teme si jargoane, care merg mai mult la anumiti clienti decat la altii. Cand stii ce fel de consumatori ai tintit, poti implini nevoile lor prin atragerea atentiei. Cand folosesti anumite tactici care atrag potentialii clienti catre sit, ai abilitatea de a castiga atentia, loialitatea si increderea lor.

De exemplu, anumite studii au aratat ca majoritatea cumparatorilor de sex feminin ii place sa economiseasca timp si bani. In jur de 80% din cumparaturile realizate intr-o familie sunt influentate de femei. Acelasi studiu a mai aratat ca femeilor ii place sa compare preturile fara nici o presiune din partea vanzatorilor. Daca vrei sa tintesti consumatori de sex feminin, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa tii in minte, si anume:

· Ofera un simt al comfortului si al comunitatii
· Abordeaza teme despre problemele zilnice
· Concentreaza-te pe educatie, sanatate si familie

Facand ceva inovativ si creativ pe internet si folosind ultima technologie, intotdeauna poti atrage atentia.



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed si prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).