Ghidul incepatorului de blog
In esenta un blog este un jurnal online, unde poti sa scrii toate gindurile, ideile, opiniile si practic orice, ce ar citi oamenii. Blogurile exista in stiluri, formate si setari diferite, depinzand total de preferintele utilizatorilor. Multe sit-uri de blog ofera trasaturi preconstruite ca hiperlincuri, texte si imagini. Pe cand altele ofera posibilitatea de a posta imagini video si mp3.
Unii blogeri (Blogger = cel care publica pe blog) in loc sa scrie texte, aleg metoda audio prin postarea mesajelor in format vorbit. Aceasta se numeste blog audio.
In esenta blogurile au urmatoarele caracteristici:
-titlu - care face posibila etichetarea mesajului body - aceasta este continutul mesajului trackback - alte sit-uri pot fi legate de pagina ta
-link permanent - toate postarile facute de tine au o adresa URL
-comentarii - permite cititorilor tai de a posta comentariile legate de articol.
Una din avantajele blogului este ca e realizat din numai cateva sabloane. Pe cand celelalte sit-uri sunt compuse din nenumerate pagini individuale. Acest lucru face mai simplu crearea noilor pagini blog, pentru ca deja are o setare predefinita, care include: loc pentru titlu, corpul de text, categoriile, etc.
Acest lucru este folositor in special pentru incepatori, incat ei pot sa foloseasca blogul si sa posteze gandurile aproape instantaneu. Si ca pot sa aleaga dintre sabloanele oferite de sit-urile blog.
Oricine doreste sa aiba propriul blog poate sa inceapa prin a deveni membru pe un sit blog. Odata ce devin membri, automat devin o parte a comunitatii de blog. Dupa care pot sa navigheze prin paginile celorlalti blogeri si sa faca legaturi inapoi la pagina proprie. In acelasi timp pot sa posteze comentarii pe blogurile membrilor.
Blogurile nu sunt limitate doar la folosinta personala. Sunt o gramada de bloguri, care au un subiect anume ca: sport, politica, filozofie, comentarii sociale, etc. In felul acesta blogurile devin un mediu, unde oameni pot sa impartaseasca cunostintele si opiniile lor in diferite teme si subiecte.
Unii blogeri folosesc blogul lor chiar si pentru a face reclama. Anumiti autori fac reclama cartilor scrise de ei. In timp ce altii folosesc blogul de a aduce sub limina reflectoarelor anumiti curenti, stiri sau catastrofe.
In ziua de azi blogurile pot sa joace un rol important si in educatie. Profesorii folosesc blogul de a documenta lectia despre care au vorbit. In acest fel studentii, care au lipsit de la ora, pot sa ajunga din urma pe ceilalti foarte usor.
O multime de intreprinzatori se folosesc de bloguri promovand afacerea lor milioanelor de oamenii, care se conecteaza la net in fiecare zi profitand pe deplin de acesta ocazie. Intreprinzatorii care au afaceri online au cel mai mult de castigat prin promovare si reclama.
Dar cea mai populara forma de blog este cel de jurnal personal. Aceasta este genul de blog pe care o folosesc incepatorii de obicei. Indivizi care vor sa documenteze problemele zilnice ale vietii, sa scrie poezii, opinii despre anumite subiecte, isi dau seama ca blogul ofera mediul cel mai simplu de exprimare.
Blogerii de obicei comunica intre ei. Creaza o comunitate de oameni, care impartasesc ideile, gandurile si comentariile lor cu ceilalti.
Blogurile variaza in subiecte, teme si setari care se gasesc in portalurile de blog. Utilizatorii incepatori, care vor sa afle mai multe despre lumea blogurilor, pot sa faca o tura de navigare intre o gramada de sit-uri blog. In acest fel isi dau seama despre ce este vorba si cum functioneaza aceasta lume.
Blogul este foarte popular in lumea intreaga. Nu exista nici o regula cind e vorba de a scrie jurnale web, adica bloguri. Blogerii au libertatea de a exprima cum vor ei, si cel mai bun lucru e ca cea mai mare parte a sit-urilor blog sunt gratuite.
Fa numai o cautare pe Google si o sa gasesti o lista intreaga de sit-uri blog, care sunt valabile pe net. Dupa care cauta pe sit-urile blog, unde toate subiectele sunt aranjate in categorii. In acest fel o sa gasesti exact ce cauti. Blogurile sunt intradevar pentru toata lumea. E distractiv, simplu si usor.
© Emil Gocsi