Articole recente

Comentarii recente

Ce este marketing-ul prin articole?


Marketing-ul prin articole este o forma de publicitate pentru sit-ul tau. Aceasta forma de marketing este o unealta efectiva de promovare a produselor sau afacerii tale si in acelasi timp al cresterii vizitatorilor tinta. Marketing-ul prin articole poate ajuta sit-ul tau sa devina popular si sa produca mai multe clickuri in motoarele de cautare.

Multi oameni aleg aceasta forma de publicitate deoarece este gratuit. Sunt o gramada de sit-uri care ofera articole gratuite pentru a fi publicate (Cele mai multe in limba egleza). Tot ce trebuie sa faci este sa scrii un articol despre produsul pe care vinzi si publica pe aceste sit-uri. Nu uita sa incluzi URL-ul (lincul) catre sit-ul tau la sfarsitul fiecarei articol.

Cand publici un asemenea articol, defapt postezi reclama sit-ului tau, care poate fi accesata douazeci si patru de ore din douazeci si patru, sapte zile pe saptamana. Totul fara nici o cheltuiala din partea ta.

Si un singur articol poate sa faca un drum lung. Aceaste este motivul pentru care editorii web cauta articolul tau si republica pe alte sit-uri. De acolo, articolul poate fi preluat, publicat si republicat pe nenumeroase pagini in timp ce reclama ta care promoveaza produsul sau lincul tau, circula pe tot internetul impreuna cu articolul.

Ca sa scrii un articol efectiv, care sa se lipeasca de cititori in asa fel incat sa ajunga pana la urma pe sit-ul tau, trebuie sa fie informativ, distractiv si usor de citit.

Iata cateva informatii de baza despre cum sa ai un marketing efectiv prin articole:

1. Articolele tale trebuie sa fie informative. Motivul cel mai important de ce oamenii citesc articole, este informatia. Incearca sa adaugi asa de multe informatii cat poti despre produsul pe care vrei sa vinzi.

2. Desi articolele tale trebuie sa fie informative, nu trebuie sa uiti ca in acelasi timp trebuie sa fie si scurte si simple. Sa fii precis cu directia subiectul, sa stii unde vrei sa ajungi si pe cit posibil, termenii sa fie simple si usor de inteles.

Termenii tehici pot sa fie dificili de inteles pentru unii si pot sa piarda interesul in a citi pana la capat articolul.

3. Da-i cititorilor un motiv de ce sa citeasca articolul. Titlul articolului trebuie sa fia asa de atractiv incat cititorii sa inceapa sa citeasca articolul inainte de toate. Primele trei fraze trebuie sa captureze atentia lor.

4. Cand publici articolul pe sit-uri publice de articole sau portaluri de articole, sa nu uiti sa postezi cateva si pe sit-ul propriu. Acest lucru genereaza trafic.

5. Articolele de marketing sunt efective, daca nu sunt scrise ca si niste scrisori de vanzari. Daca vrei sa vinzi produsul direct, poate sa descurajeze cititorii. Trebuie sa fie compus in asa fel, incat in primul rand sa trezeasca interesul in tine, ca expert in domeniul respectiv si sa doreasca mai multe informatii despre tine.

Arata cunostinta in domeniu. Si nu uita ca scrisoarea de vanzare poate si trebuie sa fie publicat pe sit-ul tau. Si daca ai trezit interesul lor o sa viziteze sit-ul.

6. Imparte articolul si posteaza in grupurile de discutii, care se relateaza la tema sit-ului tau. Pune cateva randuri de genul "daca vrei sa citesti mai mult viziteaza sit-ul www.sit-ulmeu.com. Nu uita ca cititorii pot sa fie interesati si o sa viziteze pagina.

7. Pune cele mai bune articole ale tale intr-o carte electronica si publica pe sit-ul tau gratis. In felul acesta se distribuie foarte repede si ajunge la multi cititori.

8. Scrie mai mult decat un singur articol. Nu uita ca cu cat ai mai multe articole, cu atat mai multi oameni pot sa alege si sa gaseasca informatii pe placul si interesul lor. Pune articolelor titluri diferite ca sa atraga cititori diferiti.

9. Articolele sa fie acualizate intotdeauna ca sa promoveze sit-ul si produsele tale efectiv. Unele sit-uri care publica articole, publica dupa data scrisa. Cu cat este mai actualizat, cu atat creste sansa sa ajunga pe prima pagina a motoarelor de cautare.

10. Testeaza articolele prin a lasa prietenii si familia sa citeasca prima data. Primeste opiniile lor despre articole si daca este necesar fa niste imbunatatiri. Uita-te la expresia lor cand citesc articolul. Citesc cu mult interes? Sau cu plictiseala? Intreaba de la tine insuti aceste intrebari.

11. Foloseste puncte si numere in articole. Si foloseste o gramada. Punctele si numerele ajuta ca cititul articolelor sa fie mult mai usor. Si nu uita sa lasi macar un spatiu dupa fiecare punct. Cititorilor ii place sa vada o gramada de spatiu alb.

Marketing-ul prin articole este o metoda usoara si convenabila de a face reclama sit-ului si produselor tale. Este gratuit si foarte efectiv. Ca sa fie un succes nu uita, ca trebuie sa fie informativ, usor de citit si simplu. In scurt, cititul sa fie o placere.

© Emil Gocsi

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).