Articole recente

Comentarii recente

Bazele marketingului prin email


Marketingul prin email a fost cea mai inovativa strategie pe internet in ultimii ani. Intr-o cercetare facuta de Asociatia de Marketing Direct a iesit ca doua treimi din companiile intrebate erau de acord cu faptul ca vanzarile lor a crescut dupa ce au inceput sa foloseasca email-ul ca unealta de marketing. Si 63% din aceleasi companii au spus ca aceasta este cea mai buna metoda de a tine legatura cu clientii.

Aproape fiecare, care stie cum sa foloseasca internetul are un cont de email. In cunostinta acestui fapt devine mai simplu de a incepe sau a mentine o afacere. Sunt o gramada de cai pentru o afacere de a prospera, si in zilele noastre pot sa spun, ca email-ul este cea mai buna cale.

Dar lucrand cu email-ul nu este doar o plimbare in parc. Cunoasterea bazei de strategie este primul lucru pe care trebuie sa inveti. Mai jos am pregatit cateva informatii, care te vor conduce in aventura numita marketing prin email.

Sa fii direct si simplu
Simplitatea este cheia. Sunt o gramada de reclame email pe internet pe care oamenii de obicei le sterg fara sa se gandeasca de doua ori. Prin a fii direct si simplu, mai ales in linia de subiect oamenii observa diferenta. Probabilitatea ca email-ul tau va fi citit este mai mare comparat cu acele mesaje care contin laude. Detaliile simple ofera avantajele. Sa fii direct prin toate caile posibile. Si desigur, sa nu uiti de lincul de comanda. Este o metoda veche, dar folositoare de a momi clientii.

Importanta creativitatii
Fiind simplu nu inseamna sa nu fii creativ. Creativitatea este una dintre cele mai bune cai de a gasi clienti. Chiar daca ai un subiect simplu dar creativ, audienta ta va citi. In acelasi timp si corpul mesajului trebuie sa fie interesant. Folosinta unui design interesant este un plus.

Fa cunoastinta cu clientii
Ca si pe alte piete, trebuie sa fii capabil de a determina demografia clientilor tai. Sa stii cine sunt si ce ii place. Sa nu uiti sa evaluezi competitorii. Daca esti incepator in afaceri, cel mai bun lucru este sa te uiti la pretul si stilul de promotii al rivalilor. Sa dai pachetului tau un pret mai bun decat competitorii.

Tehnologie maxima
Invata sa folosesti unelte folositoare. Unul dintre cele mai bune unelte este Autoresponder-ul. Cauta pe internet dupa acest subiect si invata despre el cat mai mult. Cele mai bune lucruri pe care poate face un autoresponder este urmarirea clientilor, confirmarea comenzilor sau personalizarea mesajelor. In acest fel nu numai ca salvezi timp, dar poti sa fii sigur ca clientii sunt la curent cu toate informatiile necesare. Pe langa programele de autoresponder invata sa folosesti si programe de editare imagine pentru a da un feeling personal mesajelor tale.

Construieste un nume
Unul dintre metodele cele mai bune ca o afacere sa aiba succes este construirea numelui, sau altfel zis a brandului. Sa faci timp pentru a cerceta si a invata despre afacerea respectiva. Faptul ca au scris despre afacerea ta intr-un magazin sau o publicatie online este un pas mare catre un nume cunoscut si de incredere. Sa ai grija nu cumva sa fii implicat in strategii ieftine de construire de brand ca Spam-ul, pentru ca poti sa pierzi increderea in ochii potentialilor clienti. Toata lumea stie ca un brand prost face afaceri proaste.

Sa fii profesionist
Chestia e ca chiar si adresa ta de email conteaza. Fii profesionist in tot ceea ce faci in marketingul prin email, inclusiv subiectul mesajului si primele cuvinte. Aceste detalii simple o sa aiba un impact major asupra clientiilor.

Evaluare
Sa nu uiti niciodata de evaluarea strategiei, de la prepararea mesajului propriuzis, pana la continut si unelte pe care le folosesti. Cel mai bun lucru este sa studiezi fiecare pas si sa identifici miscarile gresite si bune. Si sa aplici rezultatele evaluarii in proiectul urmator. Aceasta este metoda cea mai sigura de inbunatatire a strategiei tale de marketing prin email.

Aceste sfaturi usoare pot sa faca un succes din strategia ta de marketing prin email. Asa ca, ce mai astepti? Aplica-l acum!

© Emil Gocsi

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).