Articole recente

Comentarii recente

Organizarea timpului in marketingul online


Ai citit deja totul despre marketingul online, dar parca tot esti blocat, nu ajungi de la un punc la altul si incepi sa te simti frustrat. Oare de ce? Ai pus intrebarea? Nu e cumva din cauza lipsei organizarii timpului? Eu cred ca da.

Cel putin eu am ajuns la aceasta concluzie. Si cred ca nu sunt singurul, care se confrunta cu asa ceva. Dar m-am hotarat si o sa rezolv problema. Te tii cu mine?

Primul pas spre rezolvarea oricarui probleme este diagnostizarea. Trebuie sa dai seama, care este radacina problemei pentru a le putea rezolva. Lucrezi toata ziua, faci putin aici, faci putin incolo, dar rezultatele par ca nu-s de ajuns. Vrei sa stii care-i diagnosticul? Dezorganizarea. Lipsa organizarii timpului.

Interesant e faptul, ca toata lumea are 24 de ore disponibile pe zi si totusi nu ajung. Oare de ce? Findca caracteristicile timpului seamana foarte mult cu caracteristicile apei, adica curge, e fluid. Simti ca trece prin mana si nu-l poti controla. Ce e de facut?

Primul lucru in organizarea timpului e planificarea

Am ajuns la concluzia, ca fara un plan concret de organizare a timpului n-o sa ajung nicaieri. Trebuie sa fac un plan concret, in care fiecare ora e organizat si e pus pe hartie. Si trebuie sa definesc si prioritatile. Trebuie sa definesc care sunt lucrurile cele mai importante si cele mai urgente in acelasi timp.

Mai jos am realizat un tabel de organizare a timpului in general:


Daca petreci majoritatea timpului cu lucrurile aflate in cvadrantul 3 si 4 vei observa ca nu ajungi prea departe. Pentru a avea rezultate bune, trebuie sa te concentrezi mai mult pe chestiile aflate in cvadrantul 1 si 2.

Iata acum un tabel de organizare a timpului creat special pentru marketingul online:


Trebuie sa te decizi asupra lucrurilor importante si urgente si sa te tii de acestea. Planul isi pierde rostul, daca nu este indeplinit. De aceea trebuie sa fii foarte hotarat si consistent in ceea ce priveste programul tau de fiecare zi. Pune tabelul de mai sus undeva in jurul tau, unde va fi vizibil toata ziua si aminteste-ti din cand in cand de prioritati. In felul acesta vei putea exclude lucrurile deranjante si care iti fura timpul.

Sper ca informatiile acestea vor fi de folos si te vor ajuta sa organizezi timpul mai eficient. Oricum, sunt interesat de parerea ta. Ma intereseaza cum organizezi timpul in activitatea ta de marketing. Imparaseste experienta printr-un comentariu, poate ne ajuti.

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).