Articole recente

Comentarii recente

Cea mai buna si cea mai rapida metoda de a scrie articole de calitate

In cautare de idei pentru un post nou am pus urmatoarea intrebarea. "Oare care ar fi tema aceea, la care asi dori sa primesc raspuns si in acelasi timp sa fie folositor si pentru altii?" Asa am ajuns la concluzia sa scriu despre cum sa scrii articole de calitate.

Am ajuns la aceasta concluzie, deoarece vreau sa invat tehnica aceasta de scriere a articolelor de calitate si dupa cum vad pe internetul romanesc, mai avem cu totii de invatat in domeniul respectiv.

Pe de alta parte vad, ca nu ne folosim pe deplin de puterea articolelor si de beneficiile pe care acestea ne-ar putea aduce. Ma refer aici in primul rand la lipsa guest post-urilor si in al doilea rand la lipsa marketingului prin articole.

Si credeti-ma, pierdem enorm. Si in opinia mea toata aceasta pirdere este din cauza, ca nu cunoastem aceste tehnici de scriere a articolelor, si credem ca e greu si nu merita efortul. Dar spre mirarea mea, adevarul este ca daca stii o treaba, imediat devine mult mai usor, nu?

Deci, care ar fi cea mai buna si cea mai rapida metoda de scriere a articolelor de calitate?

Dorind un raspuns la intrebarea de mai sus, am pornit in aventura de cautare a informatiilor si nu degeaba, deoarece am gasit ce vroiam. Si sunt sigur, ca te va ajuta si pe tine.

Prima chestie interesanta cand e vorba sa scrii un articol sau un post despre un subiect anume, este ca nu trebuie sa inventezi roata. Cu atatea sit-uri, bloguri, forumuri si alte resurse pline de informatii tu trebuie doar sa culegi roada si sa torni intr-o noua forma.

Atentie insa. N-ai voie sa furi munca altora. N-ai voie sa copiezi nici o fraza s-au o propozitie, deoarece incalci legea drepturilor de autor si nici nu este etic. Stiu ca aceste lucruri nu zic nimic la multi, dar totusi e important.

Chiar daca nu poti copia munca altora, o poti prelua ideile si poti invata multe. Gaseste-ti 4-5 articole cu subiecte asemanatoare celui pe care vrei sa scrii, citeste-l, studiaza-l, iar apoi scrie propriul articol din cele invatate.

Dar unde o sa gasesc informatii bune?

De exemplu, daca vreau sa scriu un articol despre gradinarit, primul lucru pe care fac este folosirea Google pentru cautarea informatiilor legate de gradinarit.

Al doilea lucru este cautarea tuturor forumurilor, care abordeaza acest subiect si urmaresc de aproape discutiile. Ma uit la intrebarile puse si la raspunsurile primite pentru a forma o idee despre ce vor sa citeasca acesti oameni si imediat am schela articolului.

Importanta titlului articolului

Si la articole, ca de altfel si la ziare, primul lucru care capteaza atentia oamenilor este titlul. Daca articolul respeciv are un titlu interesant si captivant, ai mult mai mari sanse sa fie citit.

Oameni cand cauta informatii, de obicei cauta rezolvare la problemele lor. Ei cauta sfaturi imediat aplicabile, de aceea titlul articolului trebuie sa-l convinga, ca articolul respectiv contine chiar acele informaii, pe care ei cauta.

Si in final sa nu uiti de editarea articolului

Dupa ce ai adunat informatiile si ai pus-o laolalta, e foarte important sa nu uiti de editare. Am citit mai multe articole de limba romana, care de altfel erau interesante, dar pline de greseli gramaticale. Si asta nu e bine, deoarece cititorii dau mult pe chestia asta si cand vad aceste greseli, au si format opinia despre autorul articolului.



Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).