Cea mai buna si cea mai rapida metoda de a scrie articole de calitate
In cautare de idei pentru un post nou am pus urmatoarea intrebarea. "Oare care ar fi tema aceea, la care asi dori sa primesc raspuns si in acelasi timp sa fie folositor si pentru altii?" Asa am ajuns la concluzia sa scriu despre cum sa scrii articole de calitate.
Am ajuns la aceasta concluzie, deoarece vreau sa invat tehnica aceasta de scriere a articolelor de calitate si dupa cum vad pe internetul romanesc, mai avem cu totii de invatat in domeniul respectiv.
Pe de alta parte vad, ca nu ne folosim pe deplin de puterea articolelor si de beneficiile pe care acestea ne-ar putea aduce. Ma refer aici in primul rand la lipsa guest post-urilor si in al doilea rand la lipsa marketingului prin articole.
Si credeti-ma, pierdem enorm. Si in opinia mea toata aceasta pirdere este din cauza, ca nu cunoastem aceste tehnici de scriere a articolelor, si credem ca e greu si nu merita efortul. Dar spre mirarea mea, adevarul este ca daca stii o treaba, imediat devine mult mai usor, nu?
Deci, care ar fi cea mai buna si cea mai rapida metoda de scriere a articolelor de calitate?
Dorind un raspuns la intrebarea de mai sus, am pornit in aventura de cautare a informatiilor si nu degeaba, deoarece am gasit ce vroiam. Si sunt sigur, ca te va ajuta si pe tine.
Prima chestie interesanta cand e vorba sa scrii un articol sau un post despre un subiect anume, este ca nu trebuie sa inventezi roata. Cu atatea sit-uri, bloguri, forumuri si alte resurse pline de informatii tu trebuie doar sa culegi roada si sa torni intr-o noua forma.
Atentie insa. N-ai voie sa furi munca altora. N-ai voie sa copiezi nici o fraza s-au o propozitie, deoarece incalci legea drepturilor de autor si nici nu este etic. Stiu ca aceste lucruri nu zic nimic la multi, dar totusi e important.
Chiar daca nu poti copia munca altora, o poti prelua ideile si poti invata multe. Gaseste-ti 4-5 articole cu subiecte asemanatoare celui pe care vrei sa scrii, citeste-l, studiaza-l, iar apoi scrie propriul articol din cele invatate.
Dar unde o sa gasesc informatii bune?
De exemplu, daca vreau sa scriu un articol despre gradinarit, primul lucru pe care fac este folosirea Google pentru cautarea informatiilor legate de gradinarit.
Al doilea lucru este cautarea tuturor forumurilor, care abordeaza acest subiect si urmaresc de aproape discutiile. Ma uit la intrebarile puse si la raspunsurile primite pentru a forma o idee despre ce vor sa citeasca acesti oameni si imediat am schela articolului.
Importanta titlului articolului
Si la articole, ca de altfel si la ziare, primul lucru care capteaza atentia oamenilor este titlul. Daca articolul respeciv are un titlu interesant si captivant, ai mult mai mari sanse sa fie citit.
Oameni cand cauta informatii, de obicei cauta rezolvare la problemele lor. Ei cauta sfaturi imediat aplicabile, de aceea titlul articolului trebuie sa-l convinga, ca articolul respectiv contine chiar acele informaii, pe care ei cauta.
Si in final sa nu uiti de editarea articolului
Dupa ce ai adunat informatiile si ai pus-o laolalta, e foarte important sa nu uiti de editare. Am citit mai multe articole de limba romana, care de altfel erau interesante, dar pline de greseli gramaticale. Si asta nu e bine, deoarece cititorii dau mult pe chestia asta si cand vad aceste greseli, au si format opinia despre autorul articolului.
Abonează-te la posturile de pe acest blog prin intermediul ...
Abonare prin e-mail
Abonează-teAbonează-te la comentariile de pe acest blog prin intermediul ...
Abonare prin e-mail
Abonează-teComentarii (5)

Sortează după: Data Evaluare Ultima activitate
Scrie un comentariu
Comentează ca Invitat sau autentificaţi-vă:
Du-te înapoiConnected as (Logout)
Nu este afişat public.
Scrie în mod anonim.
Comments by IntenseDebate
RÄspundeţi în calitate de invitat, sau autentificare:
Du-te înapoiConectat ca (Deconectare)
Nu este afişat public.
Scrie în mod anonim.
Adriana · 795 săptămâni în urmă
freeseodesign · 771 săptămâni în urmă
albertynos · 752 săptămâni în urmă
Mobila copii · 752 săptămâni în urmă
Adrian · 721 săptămâni în urmă
La sfarsitul anilor ’20 , America se afla in plina criza economica.A fost pentru prima data cand interprinderile au inceput sa-si organizeze propriile Cabinete de Audit Intern,deoarece costurile celor de Audit Extern care efectuau certificarea conturilor societatilor cotate la bursa,erau considerabile.De atunci, cele doua ramuri s-au dezvoltat si efectueaza proceduri specifice domeniilor.De mai bine de 2 ani, piata financiara mondiala este in recesiune.Majoritatea intreprinderilor, intampinand dificultati in ceea ce priveste fluxul de numerar (cash flow) si lovindu-se de un serios deficit de active, pun mai mult accent pe departamentele si serviciile de audit, deoarece nu-si permit sa-si asume un esec in viitoarele investitii, care poate fi fatal si insista pe o Evaluare a Riscului mult mai riguroasa.Totodata, auditul nu poate da certificarea ca toate activitatile sau investitiile sunt protejate sau ca nu exista disfunctii,dar cu siguranta riscul va fi redus.
Auditor Intern/Economist – Adrian Constantin