5 principii cheie pentru succesul online
In ceea ce urmeaza o sa incerc sa-ti prezint cateva principii cheie pentru a avea succes online.
Aceste principii nu eu am inventat, ci am invatat si eu de la oameni mai inteligenti, care au dovedit deja in acest teritoriu numit marketing online si din aceasta cauza, cred ca aceste informatii vor fi folositoare si tie, care cauti aceasta stare, care se numeste succes online.
Iata condimentele succesului online:
1.) Produse sau servicii
2.) O baza de potentiali clienti
3.) Conversatie
4.) Administratie
5.) Educatie
Hai sa incepem cu primul pas si sa vorbim despre:
1.) Produse sau servicii
Pentru a face bani online trebuie sa ai produse sau servicii de care un numar insemnat de oameni sa fie interesat.
Poate ca ai un hobby din care vrei sa faci bani, poate iti place sa aduni timbre sau nu stiu ce, dar important e ca multi oameni sa fie interesati de acelasi lucru, altfel n-o sa ai piata destul de mare pentru a vinde.
Produsul pe care vrei sa-l vinzi nu trebuie sa fie neaparat produs propriu, ci poate sa fie si un program de afiliere din care castigi un anumit procent dupa fiecare vanzare.
Unii dintre cele mai profitabile sit-uri web pe internet au o singura pagina de text, care se numeste scrisoare de vanzare, deoarece proprietarii acestora stiu ce vor si stiu unde sa ajunga.
2.) O baza de potentiali clienti
Unul dintre motoarele marketingului online este capabilitatea de a contacta clientii si potentialii clienti oricand fara sa platesti o avere pentru procesul respectiv.
Odata ce ai in baza ta de date acesti clienti si potentiali clienti, il poti contacta din nou practic fara nici un efort. Nici nu iti ia din timpul tau pretios, doarece poti folosi autorespondere, care o sa faca toata munca in locul tau.
Avind o lista de email plin cu adresa acelor oameni, care mor de nerabdare sa auda de produsele sau serviciile oferite de tine, e ca si cand ai avea un cont in banca plin de bani. (poate ca nu chiar asa, dar am spus doar ca sa prinzi idea.)
3.) Conversatie
Conversia sau convertirea inseamna cat la suta dintre vizitatorii tai o poti converti sa si cumpere. Daca sit-ul sau lista ta de email converteste 1% e bine, dar o poti imbunatati.
De exemplu, daca primesti 100 de vizitatori pe sit-ul tau si ai 1% rata de conversie, inseamna ca ai facut o singura vanzare. Si bineinteles, daca ai rata de conversie de 2%, inseamna ca ai dublat cantitatea de produse vandute si banii intrati fara sa-ti creasca numarul vizitatorilor.
Deci, trebuie doar sa incerci mai multe variante si sa scoti cat mai mult din ceea ce ai.
4.) Administratie
In punctul 4 o sa vorbesc despre administrarea micii afaceri, deoarece este foarte esential si aici cad cei mai multi. Nu stiu din ce cauza, dar majoritatea oamenilor uit ca o afacere online nu difera de o afacere reala si trebuie administrata ca atare.
Exista contabilitate, emailuri, finante, cheltuieli, si alte chestii, care trebuie rezolvate. Daca tu personal nu vrei sa te ocupi de asa ceva, trebuie sa angajezi pe cineva care sa faca in locul tau.
5.) Educatie
Adevarul e ca trebuie sa cheltui cateodata pentru educatia ta, chiar daca sunt o gramada da resurse gratuite pe net. Si nu e vorba doar de bani ci si de timpul tau pretios, doarece trebuie sa tii pasul cu aceasta industrie mereu schimbatoare.
Ca si cum un doctor trebuie sa citeasca reviste de specialitate, ca sa nu ramana in urma, asa si tu. Trebuie sa fii la curent cu cele mai noi tehnici si stiri de marketing online, care te vor afecta in vreun fel.
Nimeni nu stie chiar toate detaliile unei afceri online, de aceea testarea si incercarea este foarte importanta.