Articole recente

Comentarii recente

Primul pas spre o afacere online


Uitandu-va la micul meu sondaj de opinie legata de preferintele voastre in ceea ce priveste continutul blogului, vad ca majoritatea dintre cei care au raspuns sunt interesati de afacerile online. Ceea ce este un lucru imbucurator. Cel putin pentru mine.

Faptul ca oamenii se gandesc la asa ceva, inseamna, ca vor sa faca un pas spre schimbare si aici ma refer la schimbarea financiara, ceea ce nu este deloc surprinzator in aceste zile de criza financiara. Multi sunt disperati si ar face orice ca sa aiba un venit adecvat fara prea mult efort. Vad asta din nenumeratele anunturi, care apar pe sit-urile de anunturi si care promit mii de euro fara a avea nevoie de cunostinte speciale sau de munca grea.

Aceste anunturi apar la un numar atat de mare, deoarece exista cerere. Sunt foarte multi oameni, care cauta o rezolvare la problemele lor financiare si in necunoastere de cauza pot fi inselati foarte usor. Si sa fim sinceri, anunturile care promit sute si mii de euro, nu sunt inselatorii curate?

Acesti escroci (ca nu pot sa-l numesc alfel) prezinta internetul ca pe o masina de facut bani, dar adevarul nu este atat de roz. Internetul nu este tipografia bancii federale a Statelor Unite, care printeaza dolari in cantitati uriase si tu n-ai altceva de facut, decat sa-l aduni.

Si totusi, chiar daca nu este atat de usor cum se pare, Internetul poate fi unealta prin care poti porni o afacere. Dar asta numai in cunoastere de cauza. In primul rand trebuie sa stii, ca o afacere pe internet nu difera prea mult de o afacere offline (mortar si caramida, cum ar zice americanii) in ceea ce priveste bazele afacerii. Stim cu totii, ca bazele oricarei afaceri e produsul sau serviciul oferit de aceasta si promovarea acestora pentru a realiza vanzari, iar prin vanzari, realizarea de profit. In sensul acesta o afacere pe internet nu difera cu nimic de o afacere obisnuita.

Daca vrei sa faci bani pe net, trebuie sa iei in considerare acest lucru. Daca vrei sa faci bani, trebuie sa vinzi ceva. Ori un produs, ori un serviciu. Aceasta este primul pas spre o afacere online. Al doilea pas urmeaza din prima. Daca ai ce sa vinzi mai ai nevoie de un singur lucru, si anume, cui sa vinzi. Si aici incepe problema. Dar si rezolvarea oferita de Internet. Mai precis de marketing-ul pe internet.

Deci, ne-am inteles, da? Pentru a incepe o afacere pe net ai nevoie de doua lucruri, si anume: produsul sau serviciul si stiinta sau infrastructura de promovare a acestora.

Va urma...

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).