Idei de SEO pentru bloguri - partea II -
2. Un loc pe care poti chema camin
Lucrand pe marginea unei teme, cand faci un blog (chiar daca are nume de domeniu propriu sau unul gratis), ai grija ca URL-ul sit-ului sa contina cuvinte referitoare la tema. De exemplu, daca vrei sa creezi un blog despre bonsai, incearca sa folosesti in URL cuvinte care se refera la bonsai (ca www.entuziastbonsai.ro). Motoarele de cautare se uita la lucrurile acestea pentru a determina pozitia blogului tau in rezultatele cautarilor, altfel zis pentru a determina page rank-ul sit-ului.
E bine ca fiecare post individual sa aiba in titlu cuvinte apropiate temei blogului. Inca odata, facand un blog cu tema referitoare la bonsai, titlul unui post poate sa fie "Copaci miniaturi: Care sunt primii pasi de facut pentru crearea lor", iar un alt post poate sa fie " Alegerea vasului perfect pentru bonsai". Acest lucru va creapostului respectiv un URL bogat in cuvinte cheie, care va ajuta la atingerea unui rank mai inalt (dar deja stii asta, nu?).
3. Fa o legatura (link) si vi se va face si tie
O alta chestie despre bloguri pe care expertii SEO spun ca ar fi un mare avantaj, este faptul ca in bloguri este usor sa faci legatura (link) catre alte bloguri, care in shimb aduc link-uri catre sit-ul tau.
Aceasta este un alt criteriu pe care motoarele de cautare folosesc pentru a determina rank-ul unei pagini. Cu cat ai mai multe lincuri exterioare, cu cuvintele cheie cautate, cu atat va creste rank-ul paginii, pentru ca aceste lincuri arata ca multi oameni cred ca continutul tau este o sursa buna de informatii.
Deci, cand scrii pentru blogul tau, sa nu uiti sa citesti alte bloguri cu teme asemanatoare si alte articole referitoare la tema blogului tau. Si fa legaturi (link-uri) catre aceste sit-uri pentru a da cititorilor mai multe informatii. Acest lucru creste sansa ca si alti blogeri sa se refere la blogul tau.
4. Importanta continutului proaspat
Din cauza ca crearea continutul unui blog este destul de usoara, paianjenii motoarelor de cautare viziteaza aceste bloguri des. Aceasta inseamna ca daca postezi continut proaspat regular, motoarele de cautare vor fi informate in timp despre acest continut nou.
Iar motoarele vor pune in fata acele sit-uri, care au continut proaspat. In acest fel ai mult mai multa sansa sa apari in prima pagina a motoarelor de cautare, decat acele sit-ri care au continut putin si invechit. Deci, crearea continutului proaspat va ajuta sit-ul tau sa aiba un page rank inalt, care a fost si scopul acestui aricol, nu?
Aceste informatii te pot ajuta sa incepi folosirea blogului pentru optimizare (SEO). Iar cum inaintezi, vei invata mai multe trucuri despre cum poti creste rank-ul paginii tale. Desigur, sa nu te astepti ca din prima incercare vei ajunge intre primii trei pe paginile motoarelor de cautare. Ai nevoie de timp. Iar daca folosesti metodele reale si incercate, n-o sa treaca mult timp pana cand blogul tau o sa aiba un ranking foarte bun.
© Emil Gocsi