Articole recente

Comentarii recente

Construirea unei liste de adepţi pe Twitter

In acest articol as vrea sa vorbim putin despre cum poti sa construiesti o retea uriasa de prieteni, clienti si asociati folosind site-ul de retea sociala Twitter.

Am ales acest subiect, deoarece vad o confuzie in randul proprietarilor de afaceri mici si mijlocii legat de retelele sociale.

Dupa experienta mea, marea majoritate a acestor oameni habar n-au cum poate o asemenea unealta ca Twitter sa-l ajute in efortul lor de marketing si cum pot ei sa beneficieze de acest nou val de "nebunie". Sper sa torn un pic de apa curata in acest pahar.

Cum am amintit si mai sus, majoritatea afacerilor mici si mijlocii nu au nici macar un cont pe Twitter, dar si aceea, care au cont tot ma intreaba cum pot sa-l foloseasca Twitter mai eficient in folosul afacerii lor. Si de cand Twitter a devenit un mega monstru pe internet, au tot dreptul sa intrebe. Chestia e, ca Twitter e o unealta pur si simplu fantastica pentru orice afacere.

Trebuie stiut faptul, ca relatiile online sunt foarte diferite de relatiile reale si personale. Aceste relatii sunt bazate mai mult pe interese comune, cunostiinte si incredere.

Daca esti nou pe Twitter, poate ca nu ai realizat inca, dar poti crea cu usurinta un brand personal sau de afacere si poti domina piata prin simpla construire al unei liste de adepti.

Crearea unui profil

Imediat ce ai creat un cont pe Twitter, poti sa te apuci de crearea profilului. Twitter iti permite sa personalizezi cu usurinta aspectul paginii de profil. Ar trebui sa acorzi o atentie mai mare la crearea biografiei tale online.

Biografia ta online

Deoarece, pe langa postari oameni se mai uita si la persoana care a facut postarea si judeca dupa biografie daca persoana respectiva merita sa fie urmarit sau nu. De aceea trebuie sa fii foarte atent, pentru ca ai la dispozitie numai 160 de caractere pentru a descrie cine esti si cu ce te ocupi, asa ca merita sa faci cat mai bine.

Fotografie

Este indicat sa folosesti o fotografie despre tine in loc de logo-ul firmei. Iti recomand acest lucru, deoarece oamenii vor sa se conecteze la oameni reali si vor sa aiba incredere in cineva, care are si fata.

Background

Deasemenea, ai posibilitatea sa personalizezi si imaginea de fundal al paginii tale. Aceasta este o optiune de care trebuie sa te folosesti neaparat, deoarece are un avantaj enorm si este o modalitate prin care poti obtine expunere gratuita pentru tine si pentru firma ta.

Exista o gramada de imagini de fundal pentru Twitter pe care poti descarca si pe care o poti modifica cu photoshop pe placul tau.

Aduna adepti

Dupa ce ai creat profilul tau urmeaza construirea listei de adepti. Daca ai contacte de afaceri sau o lista de email cu clientii sau potentialii clienti, care deja folosesc serviciul Twitter, roaga-l sa te urmeze.

Pune adresa paginii tale Twitter in semnatura ta de email, pe site-ul si pe blogul tau si cere oamenilor sa te urmeze. Ba chiar poti sa pui aceasta adresa si pe cartea ta de vizita, asa ca poti aduna adepti si din lumea reala.

Nu fii timid; vorbeste tuturor despre pagina ta de Twitter. Fa in asa fel, incat sa sune interesant si da-le de stire ca vei impartasi actualizari, sfaturi si informatii foarte importante si merita sa te urmeze. Vei fi surprins cand vei vedea, ca aproape toata lumea va da click pe butonul de urmarire.

O alta chestie pe care simt ca este important, mai ales pentru aceea, care opereaza pe piata de marketing online, sa caute si sa-l urmeze pe mai marii industriei. Acest lucru va fi benefica din mai multe puncte de vedere. In primul rand vei avea o viziune asupra industriei respective. Vei afla ce fac ei pe Twitter, iar ca urmare vei invata cum sa imbunatatesti propriile rezultate, dar mai mult ca atat, vei ajunge in fata ochiilor acelora care sunt deja in contact cu ei.

Cu curiozitatea nu se poate lupta, asa ca mai bine profita de ea. Oamenii sunt nascuti curiosi. Ii place sa se uite la cine pe cine urmeaza, de aceea vor da click de multe ori sa verifice cine sunt accea, care-l urmaresc pe asazisii ‘gurusi’, asa ca vei ajunge sa ai tot mai multi adepti noi.

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).