Articole recente

Comentarii recente

De ce ai nevoie pentru a construi lista?


Oamenii de pe lista sunt potentialii tai clienti. Treaba ta e sa-l converti intr-o audienta, care are incredere in tine si asteapta cu nerabdare ce vrei sa spui. Tu insuti trebuie sa fii o persoana usor de atins, accesibil. Cand esti asa, oamenii incep sa aiba incredere in tine. Cand comunici cu abonatii, comunicarea trebuie sa fie mai degraba adorabila si prietenoasa, decat serioasa si formala.

Hai sa vorbim putin de lucrurile de baza de care ai nevoie chiar inainte de a experimenta cu diferite metode de construire a listei.

Un site web

Primul lucru de care ai nevoie pentru a construi lista ta de email este un site web propriu, unde oamenii pot sa te gaseasca si unde pot sa lase datele lor de contact. Trebuie sa te asiguri, ca n-au nici o dificultate in acest proces. Iar pentru a se inscrie mai usor, ofera ceva valoros. Nu uita ca site-ul tau este principalul punc de intalnire cu clientii tai posibili.

De aceea trebuie sa construiesti un site, la care e o placere sa te uiti. Aceasta nu inseamna neaparat un design bogat in imagini stralucitoare, ci mai degraba ceva ce transmite profesionalism si in acelasi timp este si eficient. Trebuie sa atraga utilizatorii in asa fel, incat acestia sa doreasca sa se uite imprejur si sa se uite la oferta ta. Sa folosesti culori placute si imagini relevante, si sa dai site-ului un aspect fain cu informatii folositoare.

Site-ul trebuie sa ofere un continut proaspat si crocant. Scrie in asa fel, incat sa atraga atentia citirorilor – foloseste un titlu magnetic, enumereaza ideile, etc. Si sa afisezi si o poza proprie. Si fa totul intr-un mod care este unic si neuitat pentru vizitatorii tai.

Ei ajung pe site si in ceteva secunde au si disparut, de aceea trebuie sa oferi ceva special, ceva ce capteaza atentia lor si ceva ce o sa faca sa se aminteasca de tine. Numarul site-urilor pe internet creste zilnic si depinde de tine daca site-ul tau va fi unic si usor de amintit sau nu.

Un lucru important si de retinut este faptul, ca dupa ce ai atras un vizitator catre site-ul tau, nu exista nici o regula, care sa garanteze, ca aceasta va deveni si client. De aceea trebuie sa gasesti o modalitate de a capta datele de contact al acestora inainte sa paraseasca site-ul.

Trebuie sa reamintesti de oferta ta din cand in cand, nu? Cel mai simplu o poti face printru-un formular de inscriere, unde ii rogi sa introduca numele si adresa de email, in schimbul unui lucru valoros, ca un eBook (carte electronica) gratuit sau un minicurs prin email. In felul acesta, lista ta o sa creasca in continuu. Dupa ce s-au inscris, trebuie sa gasesti o metoda, prin care sa-l convertesti in clienti.

Autoresponder

Urmatorul lucru de care ai nevoie pentru a construi o lista de email, este un autoresponder. (Mai jos o sa explic mai detaliat despre ce e vorba). Pentru moment numai atat, ca autoresponderul poate fi un software sau un serviciu online cu al carui ajutor poti automatiza intreg procesul de marketing prin email.

Iti va face viata mai usoara cand trebuie sa tii legatura cu 200-300 de abonati. Dar imagineaza-ti putin cand lista va creste la mii de abonati, cat timp iti va salva? Timp, pe care poti folosi si la alte activitati mult mai importante.

Diferite moduri de a aduce trafic pe site

Scopul principal al acestor articole este sa te invete cum sa ai eficienta in efortul tau de marketing prin email si cum sa construiesti o lista de email eficienta, da? Dar trebuie sa intelegi, ca marketingul prin email este un proces mai complex si intotdeauna incepe cu traficul catre site. Nu poti constri o lista fara vizitatori. Si sa nu uiti ca acest trafic trebuie sa fie relevant, adica oamenii care viziteaza site-ul sa fie interesati de oferta ta.

Cea mai buna si cea mai rapida metoda de a aduce trafic relevant pe site este publicitatea PPC (Pay Per Click, ex. Google Adwords). La ceea ce trebuie sa ai grija sunt cuvintele cheie folosite. Acestea trebuie sa se relate in mod direct la produsele sau serviciile oferite de tine.

O alta metoda de a aduce trafic ar fi scrierea articolelor si postarea acestora in directoarele de articole. Desi la noi aceasta metoda nu este inca raspandita, poate aduce rezultate bune.

Continut relevant

Din cele de mai sus urmeaza, ca trebuie sa fii atent la ceea ce scrii in mesajele de email. Cititorii tai vor cauta informatii folositoare si relevante la problemele lor. Daca nu primesc mesaje, care sa indeplineasca aceste conditii, ei n-o sa citesca si pe deasupra, o sa se dezaboneze. Deci, asigura-te, ca furnizezi valoare, deoarece merita investitia.

Sa nu uiti, ca scopul construirii listei nu e marimea acestora, ci convertirea lor in clienti.

Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS prin feed RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).