Articole recente

Comentarii recente

Importanta scrisului in marketingul online si cum sa fim mai eficienti in aceasta activitate



Se stie ca scrisul este un element central al marketingului online. Daca ai un site, ai nevoie de continut. Daca vrei sa vinzi un produs, trebuie sa scrii despre ea, trebuie sa compui o scrisoare de vanzare. Daca vrei sa ai o campanie de marketing eficienta, trebuie sa scrii articole. Si inca n-am vorbit despre marketingul prin email. Dar nu vreau sa te sperii.

Stiu ca e teribil la prima vedere, mai ales, daca nu esti un scriitor innascut si n-ai avut numai note de 10 din compunere. Poate zici, ca daca treaba e asa de complicata, oare marketingul asta e pentru mine?

Eu zic ca da. In primul rand, pentru ca nimeni n-o sa faca pentru tine (sau daca face, face pe bani grei), iar in al doilea rand, oricine poate invata sa puna ideile pe hartie. Asa ca, capul sus.

In continuare vreau sa impartasesc cateva tehnici fantastice de scriere. Tehnici, care la noi inca nu sunt raspandite, dar cu atat mai mult in strainatate, unde profesori de universitate, scriitori si directori de firme o folosesc cu succes.

E vorba de o tehnica, cu al carui ajutor vei aduce la suprafata ganduri si idei ascunse, cu o eficienta nemaivazuta.

Te ai gandit vreodata, oare de ce e asa de greu cateodata scrisul?

Ti-sa intamplat vreodata sa tew blochezi in fata foii de hartie sau in fata monitorului? Si sa nu-ti vina nici o idee normala in cap? Iti zic, care-i radacina problemei. Cand vrei sa scrii si sa pui ideile pe hartie si sa faci o schita, textul pe hartie fuge din stanga in dreapta, rand dupa rand, pana jos, la capatul paginii.

Ceea ce inseamna, ca folosim un mod de gandire liniara. Si aici intervine problema. Deoarece gandurile noastre sunt ca un copac cu arbori imensi. Din trunchi cresc ramuri, iar din ramuri alte ramuri mai mici si asa alcatuiesc o forma complexa.

Asa sunt si gandurile noastre. Avem o singura idee, dar de multe ori nu stim cum sa-l adunam su cum sa legam cu celelalte idei, care la prima vedere n-au nici o legatura intre ele.

Trebuie sa cream o harta a mintii

Ce zici? N-ar fi mult mai sa scrii, daca ai avea o harta, care sa arate structura si ordinea ideilor aflate in capul tau legate de un subiect anume?

Vestea buna e ca si tu poti crea o harta de acest gen. Chiar astazi am gasit un program gratuit, care se numeste EDraw Mind Map, cu al carui ajutor poti crea cu usurinta aceasta harta a mintii.

Cum e aceasta harta?

Harta mintii este o grafica, unde ideea principala se afla in mijloc, iar toate ideile si cuvintele cheie sunt grupate in jurul acestuia. In primul pas scriem ideea principala in mijlocul hartiei, sau al graficii din programul EDraw Mind Map, iar toate cuvintele sau ideile, care umbla prin cap scriem in jurul idei principale si legam la aceasta cu o linie.

Pentru ca harta sa fie mai diversificata, putem folosi culori si grafica. Iar rezultatul va fi o harta clara despre ideile si gandurile noastre legate de un subiect anume. Prin aceasta metoda poti ajunge foarte departe de la o singura idee.

Pune in practica cele invatate

Acum a venit momentul ca sa pui in practica cele invatate. Scoate o foaie de hartie cat mai mare si o unealta de scris. Sau daca esti o fire mai tehnica, descarca programul mai sus amintit, pentru ca va fi un ajutoe excelent.

Esti gata? Scrie ideea principala in mijloc si increcuieste-l. Incepem din mijloc, deoarece creierul nostru intotdeauna se concentreaza in centru. Apoi scriem ideile mai importante in jurul acestuia si asa, incetul cu incetul adaugam cuvintele si ideile, care vin in minte, intotdeauna din cetru spre margini.

Rezultatul va fi o grafica plina cu idei si cuvinte, toate legate la ideea principala din mijloc. Vei primi o copie exacta a ceea ce ai in minte. Urmeaza sa pui in ordine ideile si gandurile primite si deja articolul e gata.

Iata cateva exemple concrete:
- Harta mintii despre incalzirea globala
- Harta mintii despre populatia si planeta
- Harta mintii despre strategii de actiune

Ce zici? Ideile de mai sus sunt de ajutor? Sunt curios ce parere ai.

Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS prin feed RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).