Articole recente

Comentarii recente

Instrumente fundamentale de care ai nevoie in marketingul online - partea a -II-

>>Prima parte a articolului o gasesti aici<<

Alegerea numelui de domeniu


Unul dintre primele probleme care apar cand vine vorba de crearea unui site web este numele de domeniu. Greseala facuta de cei mai multi oameni este alegerea nepotrivita a numelui de domeniu. Nu incerca sa dai un nume dragut sau special site-ului tau, cu exceptia cazului in care o poti combina aceste calităţi cu un nume de domeniu, care este scurt si usor de retinut. Si nu uita, ca cu cat este mai lung si mai complicat acel nume, cu atat va fi mai greu de retinut de vizitatorii tai.

Sigur, intotdeauna exista posibilitatea de a marca numele de domeniu, dar nu te ajuta la nimic cand vizitatorii tai o sa vorbeasca cu prietenii despre site. Daca numele e usor de retinut, multi o sa retina, dar daca e lung si greu de retinut , majoritatea o sa-l uite. Credem, nu credem, vremea comunicarii verbale nu a trecut. Iar cu un nume de domeniu scurt si usor de retinut sansele tale de a primi noi vizitatori sunt mult mai mari.

O alta chestie importanta legata de alegerea numelui de domeniu este introducerea de cuvinte cheie. De exemplu, daca ai in plan crearea unui site de felicitari virtuale sa zicem, incearca sa introduci cuvantul “felicitari” in numele de domeniu si nu uita ca numele firmei, ca si nume de domeniu, nu este intotdeauna o alegere potrivita.

Pe cand tuturor ii place sa vada numele firmei aparand pe Internet, sa nu uitam ca telul nostru cu pagina web este vanzarea unor produse sau servicii. Numele firmei o poti afisa oriunde pe site, dar nu asta e important, ci vanzarile. Pe Internet nimeni nu cauta firma ta, ci cauta raspunsuri si rezolvari la problemele lor, iar daca produsul sau serviciile tale o pot oferi, de ce sa nu faci viata mai usoara introducand acea rezolvare chiar in numele de domeniu?

Prin introducerea cuvantul potrivit in numele de domeniu poti impusca doua iepuri deodata. In primul rand vizitatorii vor asocia numele de domeniu cu produsul oferit de tine, ceea ce este intotdeauna un plus. Iar in al doilea rand il va ajuta pe audienta ta tinta sa gaseasca site-ul mai usor prin motoarele de cautare. Cu cat este numele de domeniu mai bine ales, focusat si tintit, cu atat mai mult va fi o unealta efectiva de marketing in mana ta.

Voi continua...Daca ti-a placut articolul aboneaza-te la RSS RSS Feed sau prin email Feed Email

MarketingPeNet.com-Ca să-ţi crească afacerea si profitul is wearing Blue Weed by Blog Oh! Blog | To Blogger by Gre at Template-Godown | Entries (RSS) and Comments (RSS).